Homely Touches

In a homely innovation to this former “lunatic asylum”, villas like this one were added from the 1950’s, furnished comfortably to give patients a more domestic experience in contrast to the larger institutional buildings which formed the backdrop to their everyday lives. This villa is seen set amongst grass fields near to the asylum’s own chicken farm in a photograph from the 1960’s. For us the opportunity to have the first look inside has been a long time coming, and when it came it needed to be taken quickly and quietly. As you’ll see from the number of vehicles in the surrounding carparks, the former asylum site is highly active with a number of small businesses occupying the former hospital buildings. Although motion detectors rendered one floor inaccessible, it was still an enjoyable building to navigate from ground floor to enclosed courtyard to rooftop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s